Pas på din munds sundhed. Det er lige så vigtigt som dit generelle helbred.

  • 16/03/2021

2020 lærte os, at det er vigtigere end nogensinde at passe på vores helbred, og ikke kun på almen sundhed, men også på din munds sundhed, altså en sund mund. Vidste du, at din mundhygiejne giver fingerpeg om dit generelle helbred, og at problemer i munden kan påvirke resten af ​​din krop?

Undersøgelser viser, at mundhulebakterier som er forbundet med en alvorlig form for tandkødssygdom (periodontitis) kan spille en rolle i nogle sygdomme – f.eks. hjerte-karsygdom og lungesygdom.

Dårlig oral sundhed forbundet med coronavirus

Forskning offentliggjort i British Dental Journal for nylig af Dr. V. Samsoon forbandt dårlig oral sundhed og coronavirus. Samsoon forklarede, at vores mund indeholder en sund mængde bakterier, kaldet mikrobiom, som normalt kan udveksles mellem vores mund og vores lunger.

Hvis vi har dårlig oral sundhed, begynder patogene bakterier (de dårlige bakterier, der forårsager sygdom) at ophobes i vores mund, og dette kan ødelægge den sunde balance. Disse bakterier kan også trækkes ind i vores lunger, og de kan gøre os mere sårbare for virusinfektioner.

 

Hvad kan du gøre for at forebygge sygdomme i mundhulen?

  • Børst tænder to gange dagligt gerne i 4 minutter med fluoidtandpasta
  • Brug tandtråd til at rense mellem tænderne og løsne plak efter du har børstet
  • Gå til kontroller hos din tandplejer/tandlæge og især hvis du oplever problemer

 

Læs også: 5 gode tips til, hvordan du beskytter din mundhygiejne

 

Besøg os så ofte, som vi anbefaler.

 

Når du kommer til den første undersøgelse, vil vi vurdere behovet for behandling og dit fornuftige interval, for eksempel hver 3.,6. eller hver 10. Måned. Intervallet anbefaler vi ud fra, hvordan sundenheden er i din mund. Intervallet ændrer sig ofte gennem livet.

Vores mål er at hjælpe dig med at bevare din mund,tænder og krop sund og stærk.

 

Kontakt os nu: tidsbestilling