Børst tænder som din tandlæge

  • 05/01/2022

Du har hørt det mange gange: børst minimum 2 gange dagligt, hver gang i min. 3-4 minutter. Som regel er det nok for de fleste mennesker til at holde en god mundhygiejne. Men børster du dem med en korrekt teknik? 

Vi har nogle tips til dig, som vil børste tænderne bedst. 

 

  1.     Fokus på at børste alle tænder 

Kig godt i spejlet og vær grundig, så du kommer rundt i alle kroge. Børst alle flader på alle tænder – foran, bagpå, i mellemrum og helt op til tandkødet, hvor der sidder en del bakterier. Det er vigtigt at få fluoriden fra tandpastaen fordelt i munden.

 

  1.     Vær systematisk

Videoen viser, hvordan et udsnit af tandlæger fra Tandlægeskolen i København børster tænder. En række patienter fik efter to uger en bedre mundhygiejne ved at børste deres tænder ligesom i videoen. 

  1.     Din tandbørste skal være ultra blød og et let tryk

Et for hårdt tryk på tandbørsten kan skade dit tandkød. Det kan få tandkødet til at trække sig tilbage fra tanden, så man får synlige og blottede tandhalse. En for hård tandbørste kan skade både tænderne og tandkødet.

  1.     Rengør grundigt omkring kroner, broer og/eller implantater

Har du kroner, broer og/eller implantater, er det vigtigt at rengøre grundigt omkring kanterne. Det betyder, at det, udover de to daglige tandbørstninger, er vigtigt at supplere med andre hjælpemidler. Vi kan hjælpe dig med at udpege de steder, hvor det er vanskeligst at holde rent, hvilket hjælpemiddel du skal bruge, og hvordan du bedst bruger det. Book tid her. 

  1.     Brug tandtråd efter du har børstet dine tænder

Der er en enkel årsag til det: med tandtråden tager du tandpasta på steder, hvor din tandbørste ikke kan nå, og det er godt for dine tænder. 

 

Læs også: Hvilken tandpasta skal jeg vælge? og besøg vores tandplejer Maria for en tandrensning.

 Kontakt os via online booking eller på tlf. 66 11 03 55.