Behandlinger

Akut hjælp: Ved akut brug for tandlægehjælp uden for klinikkens åbningstid kan du kontakte tandlæge­vagten. Ved mindre alvorlige tilstande kan du læse om behandling og afhjælpning her på hjemmesiden. Kontakt klinikken så snart vi åbner. Du kan evt. finde tandlægevagten her.
Blegning af enkelte tænder eller flere: Tænder kan være misfarvede af forskellige grunde. En snak med tandlægen eller tandplejeren om tændernes farve kan give dig en ide om, hvorvidt blegning kan afhjælpe dine misfarvninger. Rodbehandlede tænder bliver ofte mørke, men de kan bleges ret let ved nogle få besøg hos tandlægen. Ved flere misfarvede tænder kan hjemmeblegning være en god løsning. Læs mere her.
Broer: En mistet tand kan erstattes af en bro. Ved brobehandling bruger tandlægen nabotænderne til at hænge en ny “tand” op på. Læs mere her.
Caries: Caries er huller i tænderne. Bakterier på tænderne kan leve af sukker og lave huller. Hullerne kan stoppes, mens de er små, med renhold og fluorid. Er hullerne blevet store, laves typisk en plastfyldning. Læs mere her.
Facader: Fortænder med skader eller misfarvninger, der ikke kan bleges, eller tænder med anormal form, kan behandles med facader. En facade er en porcelæns­skal, der limes på tandfladen. Læs mere her.
Fjernelse af tand: Tænder, der traumatiseres eller på anden måde er håbløst kompromitterede, må fjernes for at skabe sunde forhold i kæbe og tandkød. Her på klinikken har vi Kaspar Hermansen til at fjerne de sværest tilgængelige tænder. Læs mere her om, hvad du kan forvente efter fjernelse af en tand.
Forebyggelse og sundhedsfremme: Tænderne skal vi have glæde af hele livet, så vi skal passe på dem. Klinikkens tandlæger og tandplejer vil give dig vejledning i, hvordan du bevarer sunde tænder i en sund mund længst muligt. Man skal ikke affinde sig med dårlige tænder, heller ikke sent i livet. Det er livet simpelthen for kort til! Få også nogle gode råd her.
Gratis tandpleje til 16-17-årige: Unge på 16 og 17 år har lov til at vælge en privat tandklinik frem for det kommunale system, ganske gratis. Det giver de fordele, at åbningstiderne ofte passer bedre i forhold til de unges uddannelsesinstitutioner, samt at man kan vælge en klinik tæt på skole eller hjem. Hvis du ønsker at blive tilmeldt hos os, skal du blot tage kontakt til os, så henter vi din journal i den kommunale tandpleje.
Implantat: Mister du en tand, kan den i dag erstattes med en kunstig tandrod, der laves i titanium. Derpå sættes en porcelæns­krone. Læs mere her.
Kroner: Rodbehandlede eller nedbrudte tænder bør have en krone efter en observationstid, så man undgår, at tanden knækker. Læs mere her.
Ny protese: Tænder kan erstattes med aftagelige proteser, enten til hele tandsættet eller blot til nogle få tænder. Proteser skal også med tiden efterses og tilpasses. Læs mere her.
Paradentose: En tandkødssygdom der kan ramme os alle. Paradentose bekæmpes med grundigt renhold og professionelle tandrensninger. En yderste konsekvens af paradentose er løse tænder, der kan mistes. Læs mere her.
Retainer: Mennesker, der har fået rettet tænder, har ofte en retainer (en metaltråd) limet bag på tænderne for at holde tænderne i position. Retaineren kan knække eller bides af ved et uheld. Vi kan reparere retainere eller lave en ny efter behov.
Rodbehandling: Hvis en tandnerve er skadet pga. bakterier eller traume, må tanden rodbehandles. Rodbehandling er et redningsforsøg for tanden. I gamle dage trak man blot tanden ud. Under en rodbehandling fjernes nerven i tanden og erstattes af et sterilt materiale. Derved nedsættes bakteriers levevilkår, og tanden kan ofte reddes. Rodbehandlede tænder bør have en krone efter en observationstid for at undgå skader på tanden. Læs mere om rodbehandling her.
Røntgen og panorama: Et vigtigt værktøj for tandlæger og tandplejere er røntgen­billeder. På røntgenbilledet kan vi se, om der er hul mellem tænderne, om fyldninger og kroner er tilpassede og mange flere ting. Panorama er en billedtype, hvor der tages et stort billede fra øre til øre. Læs mere om røntgen her.
Slimhinderne: Slimhinderne er mundhulens “hud”. Ved undersøgelser gennemgås din slimhinde altid for, om der ses forandringer. Det kan være sår, hævelser eller farve­forandringer. Slimhindeforandringer er oftest godartede, men sjældent kan ses ondartede forandringer. Læs mere her.
Syreskader: Sodavand, sure frugter, juice og smoothies er nogle af de fødevarer, der kan give skader på tænderne. Vi kontrol­lerer altid dine tænder for de små tegn på begyndende syreskader, så du kan få besked, før skaden er blevet stor. Læs mere her.
Snorkeskinner: Søvnapnø eller snorken kan have konsekvenser for vores helbred. Vi risikerer dårlig søvn og dermed følgeskader som stress-symptomer eller diabetes. En snorkeskinne er en diskret gennemsigtig skinne til at sove med om natten. Skinnnen holder underkæben frem i en position, så svælget ikke er slapt og dermed ikke vibrerer ved vejrtrækning. De fleste mennesker skal have lidt tid til at vænne sig til en snorkeskinne. Læs mere her.
Tandfarvede fyldninger: I dag laves plast til tænder så stærkt, at det reelt kan erstatte amalgam (sølv) i tænderne. Slidstyrken er god, og kosmetisk er det meget flottere end sølv.
Tandlægeskræk: Rigtig mange mennesker er nervøse ved at skulle til tandlæge. Og nogle mennesker er meget angste. På vores klinik sørger vi for at tage godt imod dig og give dig trygge rammer. Du skal føle dig helt rolig ved informationen og ved personalet. De helt individuelle behov, du har, kan vi imødekomme, så du trygt kan komme igen. Få evt. også gode råd her.
Tænderskæren: At skære tænder kan give et stort slid på tænderne, der i løbet af få år kan blive synligt kortere. En bideskinne kan afhjælpe tandsliddet på en skånsom måde. Vore bideskinner bliver naturligvis personligt tilpasset dig og dine tænder.
Visdomstænder: Visdomstænder kan give problemer. Problemerne kan ofte afhjælpes med renhold og skylning med klorhexidin. Nogle gange er det nødvendigt at fjerne visdomstænder, hvis de får tand­sygdom­me, eller hvis de risikerer at skade nabotænder. Læs mere her.